Een knuffel voor kerst voor elk gehospitaliseerd kind

Wat is nog leuker dan cadeautjes krijgen? Cadeautjes geven! Daarom schenken we elk jaar rond onze verjaardag een knuffel voor kerst aan elk gehospitaliseerd kind in België. Lees snel verder over deze warme actie die enkel mogelijk is dankzij onze sponsors en enthousiaste vrijwilligers.

Ben jij hem al eens tegengekomen, ons Kinderfondskonijn? Deze superzachte knuffel vertrekt elke kerst van het Ronald McDonald Huis naar zijn nieuwe thuis bij een vriendje in het ziekenhuis.

Ons konijn staat symbool voor de knuffels die gehospitaliseerde kinderen moeten missen wanneer mama, papa of een ander warm persoon niet bij hen kan zijn. Zeker tijdens de feestdagen is dat gemis extra groot. Gelukkig houdt het Kinderfondskonijn héél erg van knuffelen!

Een traktatie voor onze verjaardag

Een knuffel voor kerst hangt samen met onze verjaardag op 28 november. Dit jaar blaast het Kinderfonds 4 kaarsjes uit. Al 4 jaar lang bieden we met ons Huis een veilige haven aan ouders in een van de moeilijkste periodes van hun leven. We geven hen een logeerplek vlak naast het UZ Brussel, zodat ze altijd zo dicht mogelijk bij hun kind kunnen zijn.

Terwijl zij zorg dragen voor hun kind, draagt het Huis zorg voor hen. Met een luisterend oor of een hart onder de riem, maar evengoed met rust en afstand. In het Huis vinden ze troost en begrip. En als de afgelopen 4 jaar ons iets vertellen, dan is het wel dat deze steun van onschatbare waarde is.

De reis van het Kinderfondskonijn

Eén maand voor ons konijn naar zijn nieuwe thuis vertrekt, starten onze geweldige vrijwilligers met de voorbereiding. Elk konijn krijgt een T-shirt aan, wordt in een mooi rugzakje gestoken en krijgt nog een speelgoedje mee voor onderweg. In een mooie brief stelt hij zichzelf ook voor aan zijn toekomstig vriendje.

Na 2000 (!) rugzakjes te vullen, worden de konijntjes ingepakt en dan opgehaald door PostNL. Die rijden gratis het land rond om elk gehospitaliseerd kind ons cadeautje te geven.

Waar de feestdagen écht voor staan

Elk jaar opnieuw wordt het voor ons duidelijk waarom deze actie zo belangrijk is. Zoveel vrijwilligers komen samen om de handen uit de mouwen te steken, allemaal om kinderen gelukkig te maken. De sfeer die in het Huis hangt tijdens de voorbereiding is extra gezellig met heel wat fijne babbels. Ouders die bij ons verblijven, helpen zelfs graag een handje mee.

De essentie van de feestdagen gaat voor ons dan ook veel verder dan een kerstboom en cadeautjes. Het gaat om samenzijn. Want da’s het beste medicijn!

Een hele grote dankjewel aan al onze sponsors en fantastische vrijwilligers die zich zo gemotiveerd inzetten voor deze actie. Jullie zorgen allemaal mee voor lichtpuntjes in wat anders zo’n donkere periode is voor ouders en kindjes in deze situatie.

Ook aan al onze donateurs in 2023 zeggen wij: bedankt! En geniet de komende weken van gezelligheid met vrienden en familie!