Niks vervangt
een échte knuffel
van je familie.

Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds wil een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van kinderen en aan het welzijn van families met een langdurig ziek kind. Daarom ontwikkelt, ondersteunt en exploiteert het Kinderfonds voorzieningen die concreet bijdragen aan het welzijn van zieke kinderen en hun familie.

Ons Huis

Het Ronald McDonald Huis biedt een thuis aan ouders van kinderen gehospitaliseerd in UZ Brussel. Ouders, broertjes en zusjes kunnen verblijven in het Ronald McDonald Huis dat op een boogscheut van het ziekenhuis ligt, zodat ze elke dag naar hun zieke kind kunnen gaan om het gerust te stellen en te overladen met liefde in moeilijke tijden.

Geef om een glimlach

Via dit initiatief krijgen gezinnen van kinderen die met een met een lip-, kaak- of gehemeltespleet geboren zijn, een financieel steuntje in de rug en wordt ook het grote publiek bewustgemaakt van de ernstige gevolgen en de lange en dure behandeling. Ondertussen werden dankzij dit project al meer dan 1.600 kinderen geholpen.

Meer weten

Zet je in voor het Ronald McDonald Kinderfonds

Samen met vrijwilligers, donateurs en sponsors. Samen met mensen zoals jij....

Zieke kinderen voelen zich beter met hun ouders, broertjes en zusjes in de buurt. Ouders houden de zorg beter vol met een rustplek dicht bij hun ziek of zorgintensief kind. Maar ze moeten veel pendelen tussen thuis en het ziekenhuis.

Ze hebben je hulp nodig, vandaag nog. Help met een donatie, organiseer een actie of word vrijwilliger en zorg dat ze meer tijd kunnen doorbrengen met hun kind!

Doneer nu

Peter en meter van het kinderfonds

Kevin & Michèle De Bruyne

Voor Kevin en Michèle was het een zeer simpel een-tweetje: naast hun samenwerking met McDonald’s België stonden zij erop om zich ook op vrijwillige basis te engageren voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt ervoor dat de families van gehospitaliseerde kinderen, dichtbij hun zieke kind kunnen verblijven. In het Ronald McDonald Huis te Jette vinden zij een warme thuis op een boogscheut van het UZ Brussel. Zo zijn ze steeds nabij, want dat helpt sneller genezen.

Kevin De Bruyne voegt er zelf aan toe: “De echte kampioenen zijn de kinderen die elke dag tegen hun ziekte vechten”. Iets wat zijn vrouw Michèle meteen beaamt: “Als je kind ziek is, wil je als ouder maar één ding: dichtbij je kind zijn. Het was dan ook een evidentie voor ons om ons te engageren voor dit doel”.

Sponsors

Het is niet meer dan normaal dat ouders bij hun ziek kind willen zijn.

Kinderen die aan een ziekenhuisbed zijn gekluisterd, willen niets liever dan vergeten dat ze ziek zijn. De missie van ons Ronald McDonald Huis is het mogelijk maken dat zieke kinderen dichtbij hun ouders kunnen zijn. Bedrijven kunnen op verschillende manieren ons mooie project ondersteunen.

Bouw mee aan een Thuis ver van huis.