Over ons

Onze missie

Het Ronald McDonald Kinderfonds wil een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van kinderen en aan het welzijn van families met een langdurig ziek kind. Daarom ontwikkelt, ondersteunt en exploiteert het Kinderfonds voorzieningen die concreet bijdragen aan het welzijn van zieke kinderen en hun familie.

Wil je ons helpen met het realiseren van onze missie?

Ontdek hier hoe je het Kinderfonds kunt steunen.

Ons Huis

Het Ronald McDonald Huis biedt een thuis aan ouders van kinderen gehospitaliseerd in UZ Brussel. Ouders, broertjes en zusjes kunnen verblijven in het Ronald McDonald Huis dat op een boogscheut van het ziekenhuis ligt, zodat ze elke dag naar hun zieke kind kunnen gaan om het gerust te stellen en te overladen met liefde in moeilijke tijden.

Geef om een glimlach

Via dit initiatief krijgen gezinnen van kinderen die met een met een lip-, kaak- of gehemeltespleet geboren zijn, een financieel steuntje in de rug en wordt ook het grote publiek bewustgemaakt van de ernstige gevolgen en de lange en dure behandeling. Ondertussen werden dankzij dit project al meer dan 1.600 kinderen geholpen.

Meer weten

Maak het verschil en word vrijwilliger in het Ronald McDonald Huis.

Voor meer info of om je kandidaat te stellen als vrijwilliger kan je contact opnemen met het Ronald McDonald Kinderfonds via +32 2 307 76 00 of info@kinderfonds.be.