Jette

Het Ronald McDonald Huis biedt een thuis aan ouders van kinderen gehospitaliseerd in UZ Brussel. Ouders, broertjes en zusjes kunnen verblijven in het Ronald McDonald Huis dat op een boogscheut van het ziekenhuis ligt, zodat ze elke dag naar het zieke kind kunnen gaan om het gerust te stellen en te overladen met liefde in moeilijke tijden. Zo kunnen zieke kinderen tijdens het ziekenhuisverblijf hun emotioneel evenwicht behouden. Dat is enorm belangrijk om het genezingsproces goed te laten verlopen. Het is namelijk bewezen dat kinderen die omringd zijn door hun familie sneller genezen.

Een thuis ver van huis

Het Ronald McDonald Huis is van alle faciliteiten voorzien en heeft tien gastenkamers met privébadkamer. De woonkamer, de eetkamer, de keuken, de wasruimte, de bibliotheek, de speelhoek en twee patio’s worden gedeeld met andere ouders.

Het Huis zorgt ervoor dat kinderen samen met hun ouders, broers of zussen even kunnen ontsnappen aan de medische omgeving en op adem kunnen komen op een warme plek op slechts anderhalve minuut van het UZ ziekenhuis.

Faciliteiten

  • Parkeren
  • Gratis WiFi
  • Familiekamers
  • Rookvrije kamers
  • 24-uursreceptie
  • Lift
  • Verwarming
  • Eindschoonmaak
  • Thee/koffiefaciliteiten
  • Wasruimte

De werking van het Huis

Het Ronald McDonald Huis in Jette biedt 24 uur op 24, 7 dagen op 7, een thuis aan de families van gehospitaliseerde kinderen. Om hen zo goed mogelijk te ontvangen is een sterk team en een optimale organisatie noodzakelijk. Huismanager Ingrid verzorgt daarom het dagelijkse beheer van het Belgische Ronald McDonald Huis. Sara (assistent manager) daarentegen staat onder andere in voor de planning van de vrijwilligers, die de drijvende kracht achter het Huis zijn.

De bedoeling van het Huis is om ouders de mogelijkheid te geven zoveel mogelijk tijd door te brengen met hun kinderen. Hoewel het huis zoveel mogelijk autonomie wil geven aan de ouders om hun eigen maaltijden te bereiden, hun kamer te onderhouden, ..., zijn de vrijwilligers er om te helpen waar nodig en om van het Huis een warme en gezellige thuis te maken. Vrijwilligers staan in voor het ontvangen van de families, maar ook voor het onderhoud van het huis en de tuin.

Verblijven in het Ronald McDonald Huis

Gezinnen die in het Ronald McDonald Huis willen verblijven nemen best contact op met de UZ Brussel-afdeling waar hun kind is opgenomen. Het ziekenhuis informeert dan of er een kamer beschikbaar is. Reserveren is niet mogelijk, maar de ouders mogen er wel zo lang blijven als hun kind gehospitaliseerd is. Indien het huis vol zit, wordt er met een wachtlijst gewerkt.

Voor het verblijf betalen de ouders een klein bedrag van 15 euro per dag. De werkelijke kosten liggen hoger, maar worden opgevangen door donaties.

Bekijk het Huis