Een warme knuffel voor Kerst

Het is begin december en de herfst is duidelijk in het land. Na weken van regen, dalen nu ook de temperaturen en kondigt de winter zich aan. Dit is dé tijd om naar binnen te keren en ons te richten op wat écht belangrijk is. Er zijn voor anderen. Welkom in ons Huis!

Ons Huis is een thuis

In het Ronald McDonald Huis dragen we zorg voor ouders die zich vaak in de moeilijkste periode van hun leven bevinden. Een kindje dat erg ziek is en in het ziekenhuis verblijft, vraagt veel van hen. In ons Huis vinden ze troost, geborgenheid en begrip. Onze staf en vrijwilligers staan dag en nacht klaar om hen een hart onder de riem te steken of bij te staan met kleine huishoudelijke taken. En zij doen dit met zoveel plezier. De ouders een warm welkom heten en oprecht vragen hoe het met hen gaat, doet vaak wonderen. Geluk zit immers niet in het vergaren van materiële spullen, maar wel in wat je voor de ander kan betekenen, zo leerden we in de voorbije vier jaar.

Wij trakteren voor onze verjaardag

Je leest het goed, op 28 november vierden we de vierde verjaardag van ons Huis. En dit lieten we niet zomaar aan ons voorbijgaan. Zoals elk jaar schenken we rond onze verjaardag aan elk gehospitaliseerd kind in België een knuffel voor Kerst. Ons kinderfondskonijn staat daarbij symbool voor de knuffel die kinderen moeten missen wanneer hun mama, papa of ander warm persoon niet bij hen kan zijn. Want samenzijn is het beste medicijn!

Dank aan iedereen!

De ‘knuffel voor Kerst’-actie vraagt heel wat voorbereiding en daar zijn we nu volop mee bezig. Voor onze vrijwilligers is werkelijk niets te veel, als de kinderen maar gelukkig zijn! Ze vullen rugzakjes met ons #kinderfondskonijn en voegen er een boodschap voor de ouders van elk ziek kindje aan toe. In deze brief vertelt ons knuffelkonijn waar het vandaan komt en waar het woont (in het Ronald McDonald Huis aan het UZ Brussel, natuurlijk). Alle pakketjes gaan vervolgens in grote kartonnen dozen om door PostNl GRATIS naar de ziekenhuizen te worden gebracht!

Een goeie voorbereiding is het halve werk, met dank aan al onze vrijwilligers! Er hangt vandaag dan ook een extra gezellige sfeer in het Huis, met veel fijne babbels en ouders die graag een handje toesteken.

Deze hartverwarmende actie zou echter niet mogelijk zijn zonder onze fantastische sponsors! Mede dankzij hun steun hebben we nationaal een immense impact op het welzijn van zieke kinderen en hun familie en laat dit nu net onze missie zijn!