Het Ronald McDonald Vakantiehuis

Een welverdiende adempauze voor moedige gezinnen

Dankzij een samenwerking met Center Parcs Les Ardennes bieden we families met een (eerder) gehospitaliseerd kind een welverdiende adempauze aan in ons Vakantiehuis in Vielsalm.

Wat is het Vakantiehuis?

Het Vakantiehuis is een rustgevende plek voor families tot 8 personen in Vielsalm, midden in de bosrijke Ardennen. Hier moet niets, maar mag alles: genieten van de rust op het privéterras, het avontuur opzoeken tussen de heuvels, waterpret beleven in Aqua Mundo, … Het domein van Center Parcs Les Ardennes heeft voor elk wat wils.

Gezinnen met een (eerder) gehospitaliseerd kind kunnen hier terecht voor een weekend, een midweek of een week om even te ontsnappen aan alle dagelijkse zorgen.

Waarom een Vakantiehuis?

Voor families in deze loodzware situatie is er even tussenuit kunnen geen luxe, maar een noodzaak. Elke dag zien wij in het Ronald McDonald Huis ouders met hun handen maar vooral hun hoofd vol. Hun kind is gehospitaliseerd of veel te vroeg geboren, waardoor ze continu in een overlevingsmodus zitten.

Deze ouders hebben geen tijd om een vakantie te plannen. En vaak ook niet de middelen, want een hospitalisatie zorgt al eens voor een financiële kater. Toch snakken ook zij naar een weekje weg, als een ‘normaal’ gezin. Ook eventuele broertjes of zusjes missen hun kans om gewoon kind te zijn, want als een kind in een gezin ziek is, is de hele familie ziek.

Daarom sloegen we de handen in elkaar met Center Parcs om ouders in deze situaties een welverdiende adempauze te geven. Zo dragen we bij tot het welzijn van zieke kinderen en hun familie – en dat is precies waar het Ronald McDonald Kinderfonds voor staat.

In ons Vakantiehuis kan een gezin gewoon nog eens een gezin zijn. Hier vinden ze opnieuw tijd voor elkaar en maken ze samen mooie herinneringen. Dit geeft hen de kracht om thuis weer door te gaan. Want samenzijn is en blijft het beste medicijn!

Hoeveel kost het Vakantiehuis?

Families betalen slechts € 20 per nacht voor de volledige accommodatie. Deze uiterst dankbare prijs is alleen maar mogelijk dankzij de hartverwarmende steun van onze donateurs en sponsors.

Wil jij deze broodnodige vakantie mee mogelijk maken voor deze families? Doneer hier❤️

Of wandel je met je bedrijf graag mee in onze Sponsortocht op 16 mei 2024 ten voordele van het Vakantiehuis? Schrijf je hier in 🥾

Informatie voor families

Herken jij jouw gezin in bovenstaande situaties en reserveer je graag een rustgevend verblijf in ons Vakantiehuis? Lees alle praktische informatie en de voorwaarden in onze flyer voor families.

Informatie voor ziekenhuizen

Als zorgverlener sta je het dichtst bij de gezinnen die wij met dit initiatief willen bereiken. Zorg mee voor een lichtpuntje en stel ons Vakantiehuis voor aan patiënten die in aanmerking komen. Ontdek alle informatie in onze flyer voor ziekenhuizen.